Varken of engel?

online pesten

Varken of engel?
Er was eens een monnik die uitgenodigd was bij een koning van wie bekend was dat hij niet erg vriendelijk was en vaak lelijk kon doen. Tijdens hun gesprek zei de koning plotseling, zonder enige aanleiding, tegen de monnik: ‘Weet je monnik, je ziet eruit als een varken.’ Waarop de monnik heel rustig reageerde en zei: ‘En u, majesteit, u ziet eruit als een engel.’ Een beetje overdonderd door dit antwoord
eiste de koning een verklaring en zei: ‘Hoe kun je mij nu zeggen dat ik eruitzie als een engel, terwijl ik net tegen jou heb gezegd dat je er uitziet als een varken?’ De monnik antwoordde: ‘Wanneer een varken kijkt, ziet hij varkens. Wanneer een engel kijkt, ziet hij engelen.’

* Ter overdenking
Als iemand je uitscheldt of lelijke woorden tegen je zegt, dan zegt dit meer over die persoon zelf, dan over de persoon tegen wie hij het zegt. Je hoeft de woorden niet te accepteren. Bij een compliment kun je zeggen: ‘bedankt’ of ‘dank je.’ Zo kun je een lelijke opmerking weigeren en niet bij je binnen laten komen.

Dit verhaal komt van de les cyberpesten DMS educatief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *